Prima Pagina

Oare de ce avem nevoie de etica? Pentru ce este folositoare etica in viata cotideana? Etica (morala) oare nu este pentru noi constitutia individuala cum este constitutia pentru un stat. Si cu aceste legii ale constitutii individuale le avem mereu la noi. Si dorim, cred ca fieare dintre noi sa fim intr-o societate civilizita. O societate este totalitatea indivizilor care fac parte din ea. 
Legiile sunt princiipile individuale care pot fii formate inca din copilarie, aici depinde foarte mult educatia care o ofera parintii si anturajul unde se dezvolta individul in copilarie si in adolescenta. Si dupa aceea princiipi pot fi cunoascute si formate din citirea cartilor si dupa aceea este cel mai important sa  aplicam in viata de zi cu zi indiferent daca suntem acasa sau la munca sau ne plimbam cu prieteni.
Si aceste principii sunt adevaratele reperee de evidentiere dintre oameni. Dar nu ar fi mai util pentru fiecare si pentru societatea in care traim daca dezvoltam si cucerim anumite principii sanatoase sa le oferim si altora principiile noastre prin exemplu personal fara sa le tinem cont,morala, si sa i certam  cei de langa noi.

www.noua-acropola.ro
      
      Cursul de Introducere se desfăşoară  săptămânal, pe durata a trei luni, făcând  parte dintr-un program de Studii împărţit în  şapte cicluri.
      Obiectivul cursului este cercetarea, într-un mod activ, a celor trei aspecte fundamentale ale existenţei: fiinţa umană faţă în faţă cu sine însăşi, fiinţa umană în convieţuirea sa cu ceilalţi şi timpul în calitatea sa de creator de civilizaţii, valabile atât  pentru indivizi cât si pentru societăţi.