COPILARIE

     Întrebări morale. De ce nu vă adresați următoarele întrebări de mai jos? Ori pentru că vă credeți superiori față de alții. Care motiv sau cine v-a spus că sunteți superiori față de alții? Nu este nimeni superior sau inferior, toți suntem egali din naștere. Ne naștem prin același metode (naștere naturală sau cezariană).
     Toți ne naștem prin contopirea spermatozoidului și a ovului. Stam între 7 luni și 9 luni în uter matern. Este alta metoda prin care cei care se cred superiori se nasc? In afara de contopirea spermatozoidului cu ovul și sta mai puțin sau mai mult decat cele 7 luni sau 9 luni normale în uter? Nu ne nașstem toți in același spitale poate ajutați cand ajungem pe acesta lume de același doctor?
     Când ne naștem avem ceasuri de aur la mână, brățări sau lanțuri de aur când deschidem prima data ochii pe acesta planetă? Așa că toți suntem egali, ne naștem în spitale, suntem botezați în biserci poate chiar de același preot, mergem la aceleași grădinițe.
     În toate grădinițele este același sistem de învățământ, același grupe (grupa mică, grupa mijlocie, grupa mare)
     Sunt ceva diferențe între grădinițele de stat și cele particulare în sistemul de învățământ sau este vreo diferența la organizarea grupelor? Grădinițele particulare au 4 grupe în loc de 3 grupe?
     Acum găsiți motive pro grădinițele particulare. Exemplu: ,,dar gradinițele particulare sunt mai curate, au grupuri sanitare mai moderne, educatorii se comporta mai civilizat cu copiii. Vă spun care sunt motivele pentru care există această diferență și cine a creat-o.
     Tot dumneavoastră creați acesta diferență, pentru că vă credeți superiori fața de vecinul, vreți ca copilul dumneavoastră să fie la o gradiniță particulară nu asemenea copilului vecinului la o grădiniță de stat. Dar dumneavoastră unde ați facut grădinița, nu la stat?
     Și dacă alegeti să plătiți sume foarte mari pentru a merge copilul dumneavoastră la o grădiniță privată e normal să fie aceste diferențe, dacă s-ar da măcar jumătate din acei bani unei grădinițe de stat ar fi aceleași condiții ca la o grădiniță particulară.
     Dar nu ați observat ca unii copiii care au fost dați la o grădiniță de stat sunt mai politicoși, mai educați, mai inteligenți fața de unii copiii care au fost la o gradinița particulară. Nu neg că sunt cazuri în care copiii au fost la grădinițele de stat sunt needucați, vorbesc vulgar la o vârstă fragedă, dar oare vina nu aparține educației date de părinți?
     Nu contează ce fel de grădiniță facem, de stat ori particulară! Copiii tot la 7-8 ani sunt înscriși la școala primară. Deci sunt egali, urmează același sistem de învățământ.
     Dar de ce trebuie să le cumpărăm copiilor haine scumpe atunci când sunt mici? Cu ce-l ajută? În afară faptului ca-ține de cald? Când ieșiti în parc cu el, vă place să vă laudați cu el? Ce obțineți prin acest lucru? Invidia sau disprețul omului la care v-ați laudat. Dar nu v-ați întrebat dacă aceea persoană își permite să cumpere copilului sau același haine? Și dacă copilul dumneavoastră are haine scumpe nu se joacă și nu se bucură la fel ca orice alt copil care nu are haine „de firma”? Poate ca da, poate ca nu: nu pentru că nu-i dați voie să se bucure, să se joace prin iarba, pământ, să facă ce își dorește pentru a nu rupe hainele de pe el sau să le murdăresca; haine pe care dumneavoastră ați cheltuit o suma de bani frumușică. Copilul dumneavoastră este trist, plânge, este supărat, invidios când vede alt copil cum se joacă. Doriți ca și copilul dumneavoastră să cultive următoarele ,,calități”: invidia, ura sau să fie posomorât?
     Pentru că dumneavoastră nu l-ați lăsat să se bucure și să îți trăiască copilăria așa cum ați făcut dumneavoastră când ați fost copil?
     Gandiți-vă la aceste întrebari care vi le adresez eu macar 5 minute, încercați sa gasiti raspunsuri cat mai corecte și morale.
     Dacă aveți ceva de comentat în legatura cu acest articol, in sensul bun sau sa fiți carcotași, va aștept comentarile voastre.
,,Trebuie sa ridici statuie celui care iți pune bețe în roata si tot respectul pentru cine te ajuta"


2 comentarii:

Allynutza spunea...

sunt de acord cu tine si nu, in sensul ca tu ca om iti doresti ceea ce e mai bun copilului tau, motiv pt care vrei sa fie tratat cum se cuvine si sa aibe hainele cele mai bune, ii doresti copilului tau ceea ce tu nu ai avut parte, o gradinita buna, curata, cu educatori pregatiti si respectuosi, in cele mai multe cazuri persoane tinere, iar la gradinitele de stat nu gasesti asa ceva, poate vreti voi sa ma contraziceti, dar in marea majoritate a cazurilor educatoarele de acolo sunt persoane cu varsta peste medie, care nu le da nimeni afara, intr-adevar or avea ele experienta, insa un om trecut de o anumita varsta nu mai este atat de atent, calm, nu mai are atata rabdare, nu este tentat sa invete lucruri noi, in sensul de noi activitati, pregatiri, jocuri... ca sa nu mai vb si de salariul mizer pe care il primesc, caci si lucrul asta este destul de important... eu imi aduc aminte de cand eram mica si am avut parte de astfel de persoane, lasau copiii nesupravegheati pt ca ele sa poata barfi intre ele, nu erau activitati ca acum sa stimuleze imaginatia si creativitatea copilului, si pur si simplu erau lasati "sa se joace". Eu una cand voi fi mama imi voi da copilul la o gradinita particulara, si il voi imbraca cu cele mai bune haine, in limita posibilitatilor mele, si nu pentru a-i cultiva invidia, sau pt ca vecinul nu-si permite, ci pt simplul fapt ca eu ii doresc copilului meu ceea ce este mai bun si de care eu una nu am avut parte...

Lucian spunea...

da Allynutza ai dreptate, ca orce parinte ,,normal" iși doreste tot ce este bun pentru copilul sau. Sa ii ofere ,, aripii și în același timp radăcini" dar oferindu i aripii sa aiba grija ca aripile si avantul care il da sa nu se ridice prea mult de pamant, acesta este pericolul care ma refer, de ce ajung oameni care se cred superiori fata de alti, care isi bat joc uni de altii, din acesta cauza ca pariniti fac ce li se pare mai bine intr-o zi, intr-o luna, intr-un an, dar fara sa se gandeasca ce rezultat are in viata copilului. Toti suntem egali si avem acelasi cer, indeferent de culoare tenului de zona geografica unde ne nastem, de bani care ii avem ......